John Dybart

Pas godt på velfærden

- Vi vil ikke finde os i at der bare bliver pillet ved pensionsalderen. Det vi vil, er at gøre det attraktivt for danskerne at blive arbejdsmarkedet. Det gode arbejdsmiljø, livslang uddannelse og det at man bliver regnet for værdifuld for arbejdsmarkedet - det er det, der batter noget i den sag.

- Jeg synes, det er yderst mærkværdigt, at man kun taler om lettelser, når det handler om virksomhederne, men omvendt kun taler om forpligtelser og nye byrder, når politikerne kaster sig over lønmodtagerne.

Det sagde forbundsformand John Dybart i sin 1. Maj-tale, og understregede:

- Vi har vores grundlov på arbejdsmarkedet. Nemlig den danske model. Og det er den, vi skal bruge.

Ude i den store verden sker der desværre mange ulykkelige ting, der går ud over arbejderne. Vi har den holdning, at alle arbejderne som minimum skal være omfattet af FN´s arbejderkonventioner.

Det sker blandt andet ikke i Bangladesh. Et land som Danmark poster mange penge i. Serviceforbundet er sammen med LO gået forrest i kampen for arbejdernes rettigheder, og nu er der heldigvis indgået en trepartsaftale mellem regering, arbejdere og virksomhedsejere sagde John Dybart i sin tale.

- Der er stadig mange kampe at kæmpe, både ude og hjemme. Vi skal passe godt på vores velfærdssamfund. Det er under konstant beskydning, understregede forbundsformanden.