Hjælp, jeg er strandet på ferien, bliver jeg nu fyret? Nej, sikkert ikke.
Hjælp, jeg er strandet på ferien, bliver jeg nu fyret? Nej, sikkert ikke.
Foto: Shutterstock
27. februar 2020

Få 3 gode råd, hvis du er standet på ferien og ikke kan nå hjem

Hjælp, jeg er strandet på ferien, bliver jeg nu fyret? Nej, sikkert ikke, Men det er som udgangspunkt dit eget ansvar at møde på jobbet, når ferien er slut. Kan du ikke nå hjem, for eksempel fordi du er i corona-karantæne eller rejsebureauet går konkurs, skal du straks give din arbejdsgiver besked.

Flere danskere er strandet i udlandet på grund af coronavirus. På Tenerife er flere danskere i karantæne. Du kan også risikere at strande, hvis flyselskabet aflyser til det land du opholder dig i.

Får du problemer med at komme hjem fra ferie, er her 3 gode råd til, hvordan du skal forholde dig i forhold til din arbejdsplads.

  1. Så snart du ved, at du kan få problemer med at nå hjem til at møde rettidigt på dit job, skal du kontakte din arbejdsgiver. Du skal ikke vente og se, om det løser sig. For hvis det ikke gør, skal du kunne dokumentere, at du har informeret i tide.
  2. Du skal også kunne dokumentere, at du har gjort alt, hvad du kan, for at finde alternative muligheder for at komme hjem i tide til at passe dit job.
  3. Er du i karantæne på grund af coronavirus, skal du kontakte din arbejdsgiver og sygemelde dig.

Har du en arbejdsgiver, der er meget lidt forstående, så kontakt din fagforening, så vi kan hjælpe dig.

Din arbejdsgiver har ikke pligt til at betale dig løn for den tid, du ikke har kunnet arbejde. Så som udgangspunkt betaler du selv for de manglende timer.

LÆS OGSÅ: 50 spørgsmål og svar om corona og sygdom, karantæne, ferie, barns sygdom