Stem om din overenskomst
Den nye overenskomst giver dig blandt andet mere i løn, mere fritvalg, bedre ligestilling i barsel og indbetaling til pension.
Foto: FH
26. marts 2020

På lørdag kl. 9 kan du stemme om din nye overenskomst

Hvis du har fået forhandlet ny overenskomst, kan du stemme om den fra kl. 9 på lørdag den 28. marts. Du får en mail om din nye overenskomst og om, hvordan du stemmer. Det er vigtigt, at vi har din mailadresse.

93 procent af alle overenskomster er forhandlet på plads af fagforeningen og arbejdsgiverforeningen. Resten skal stemme om den mæglingsskitse, som FH og DA sammen med Forligsmanden er blevet enige om.

Vi skal bruge din korrekte mailadresse, så vi kan sende information til dig. Du kan opdatere din mailadresse på hjemmesiden. Her kan du også læse mere om afstemning og overenskomstforhandlingerne.

Hvis du ikke har en mailadresse, får du et brev. Men selve afstemningen foregår digitalt.

Hvem kan stemme
Forudsætningen for, at du kan stemme, er, at du er medlem af en af fagforeningerne under Serviceforbundet. Derudover skal du være beskæftiget i de områder, som er omfattet af aftalen.

Er du ledig, skal du stemme inden for det brancheområde, du senest var beskæftigede i. Er du efterlønsmodtager og har været i arbejde inden for den sidste måned inden afstemningen, har du ret til at stemme.

Hvornår kan jeg se resultatet af afstemningen
Din fagforening får besked om resultatet af afstemningen kort efter, at den er afsluttet den 15. april kl. 16. 

Herefter skal afstemningsresultatet sendes til FH og DA, så de har det den 16. april kl. 12. 

Din fagforening må altså ikke give jer medlemmer besked om resultatet direkte, når afstemningen er færdig, men skal vente på, at forligsmanden offentliggør det.

Så snart forligsmanden har offentliggjort resultatet, vil du også kunne se det her på vores hjemmeside.