Husk at få rettet dit kørselsfradrag, så du ikke får et skattesmæk næste år. Foto: Shutterstock/Canva
01. maj 2020

Hjemsendelse kan give skattesmæk

Trækker du normalt kørselsfradrag fra på din selvangivelse? Så husk at rette din forskudsopgørelse, hvis du har være hjemsendt

Hvis du har mere end 24 km til og fra arbejde – altså mere end 12 km hver vej, kan du trække kørsel fra i skat. Måske har du allerede tilføjet det i din forskudsopgørelse, så det allerede er indregnet i den skat, du betaler nu.

Hvis du har det – og hvis du har været hjemsendt i forbindelse med corona-situationen - skal du huske at få rettet din forskudsopgørelse, så du ikke får et skattesmæk til næste år.

Hvornår kan du få kørselsfradrag?
Du kan kun få kørselsfradrag for de dage, hvor du rent faktisk kører frem og tilbage på arbejde. Det gælder uanset om dit fravær fra din arbejdsplads skyldes din egen sygdom, sygdom i din familie, om du har været sendt i hjemmeisolation, om du har arbejdet hjemme, eller du har holdt fri, fordi din arbejdsplads har været lukket ned.

Hvordan retter du forskudsopgørelsen?
På SKATs hjemmeside kan du læse mere om kørselsfradrag, og det er også her, at du kan rette forskudsopgørelsen. Det er felt 417 på din forskudsopgørelse, du skal rette.

Fordelen ved at rette forskudsopgørelsen allerede nu er, at du får fordelt det manglende fradrag på resten af 2020 i stedet for at skulle betale hele beløbet med det samme, når du får selvangivelsen i 2021.

Hvad sker der, hvis du ikke retter forskudsopgørelsen?
Hvis du ikke allerede nu retter forskudsopgørelsen, skal du rette din befordring i din selvangivelse, som du får til marts næste år. Det kan betyde, at du får en restskat, som du skal betale på det tidspunkt.

SKAT vil formodentlig ved næste års årsopgørelse være meget opmærksomme på kørselsfradraget. Dels fordi det er et af de mest benyttede fradrag i Danmark, og dels fordi så mange enten har været syge i længere tid eller på anden måde sendt hjem fra arbejde.

Det kan derfor ikke betale sig at ”glemme” at rette sin befordring.