PensionDanmark: Husk at tjekke og tilpasse dine forsikringer
Hvis du stifter familie, kan du få behov for at ændre dækningen på dine forsikringer i din pensionsordning. Foto: Shutterstock
17. august 2020

PensionDanmark: Husk at tjekke og tilpasse dine forsikringer

Det er en god idé at justere forsikringerne i din pensionsordning, så de passer til den livssituation, du er i. Dine behov er nemlig ikke de samme hele livet igennem. Se, hvad du skal være opmærksom på.

Du er forsikret ved død, førtidspension og kritisk sygdom via din pensionsordning i PensionDanmark. Forsikringen kan skrues op og ned efter dit behov. Men mange glemmer at få lavet et tjek af deres pension og tilhørende forsikringer.

Dine behov kan blive anderledes, hvis der sker afgørende ændringer i din livssituation. Går du fra at være single til at stifte familie, kan du få brug for en højere dækning. Det samme gælder, hvis du køber bolig. Omvendt kan det være bedre med en lavere dækning, hvis du er ung og single, eller hvis du er tæt på pensionsalderen. 

Du har mulighed for at ændre forsikringsdækningen så ofte, som du har behov for. 

Få automatisk besked via PensionDanmarks rådgivningsmails
Med PensionDanmarks personligt målrettede rådgivningsmails får du automatisk besked, når der kan være ekstra god grund til at kigge på din opsparing, forsikringer eller sundhedsordning i pensionsordningen. Du kan tilmelde dig personlige rådgivningsmails ved at logge på pension.dk.

Du beholder dine forsikringer – selvom du er sygemeldt eller uden job
Husk, at selv om dine pensionsindbetalingerne stopper (hvis du for eksempel bliver syg eller ledig), så er du stadig forsikret i pensionsordningen i PensionDanmark i 12 måneder. 

Herefter kan du forlænge forsikringerne, så du samlet er forsikret i op til 60 måneder efter, at du er stoppet med at indbetale til pensionsordningen. Udgiften til forsikringerne bliver trukket fra din opsparing i ordningen.

2 minutter: Sådan justerer du dine forsikringer på pension.dk

På PensionDanmarks hjemmeside, pension.dk, kan du logge ind og se, hvordan du er forsikret i pensionsordningen. Og du kan nemt hæve eller nedsætte beløbet på forsikringerne. Hvis du sætter forsikringsbeløbene op, sparer du lidt mindre op til pension. Sætter du forsikringsbeløbene ned, sparer du lidt mere op til pension. 

Du kan også ringe til PensionDanmarks medlemsrådgivning på 7012 1330 alle hverdage kl. 8-21.

Læs mere om pension og forsikring

På borger.dk kan du læse mere om pension og forsikring.