De fleste har opsparet en del ferie allerede nu, som de kan bruge af.
De fleste har opsparet en del ferie allerede nu, som de kan bruge af. Foto: shutterstock
15. februar 2021

Sådan holder du styr på dine feriedage

1. september 2020 gik vi over til samtidighedsferie. Du har det samme antal feriedage til rådighed som før, men det bliver opgjort på en anden måde. Her får du et overblik over de nye ferieregler.

Den nye ferielov trådte i kraft september 2020. Her får du en række spørgsmål og svar på de nye ferieregler.

Hvad er optjeningsperioden i den nye ferielov?
Optjeningsperioden er fra 1. september til 31. august det følgende år.

Hvor meget ferie optjener jeg?
Du optjener 2,08 dages ferie hver måned, du er ansat.

Hvor kan jeg se min ferie?
Måske kan du se på din lønseddel, hvor meget ferie du har optjent indtil nu. Det er lidt forskelligt, hvordan lønsedlen ser ud. Men ellers kan du selv tælle op med 2,08 dages ferie pr. måned. Har du fået overført noget ferie, så lægger du det til. Har du brugt noget ferie, trækker du det fra.

Skal jeg holde min ferie inden 1. september?
Nej, perioden for at holde ferie er på 16 måneder, altså fra 1. september 2020 til 31. december 2021. Hvis du ikke har mulighed for at holde alt den ferie, du har optjent frem til 1. september i år, kan du aftale med din arbejdsgiver at du overfører den til næste ferieår.

Kan jeg holde ferie på forskud?
Princippet i den nye ferielov kaldes samtidighedsferie. Det betyder, at du optjener og afvikler ferie på samme tid. Den nye lov indebærer, at du kan holde ferie på forskud efter aftale med din arbejdsgiver og modregne i den ferie, du først opsparer i de efterfølgende måneder.

Hvad, hvis jeg ikke fik holdt alt min ferie inden 1. september sidste år?
Du mister ikke ferie. Har du fået overført ferie, vil den være lagt til den ferie, du optjener.

Hvad sker der, hvis jeg ikke har kunnet holde ferie på grund af sygdom eller barsel?
Kan du ikke holde din ferie på grund af sygdom eller barsel, bliver din ferie overført.

Har ferietillægget ændret sig i den nye ferielov?
Nej. Som hidtil får du 1 procent af din samlede løn som ferietillæg. En del overenskomster indeholder et større tillæg, for eksempel 2 og 3 procent.

Måske vil dit ferietillæg fremgå af lønsedlen på en anden måde end tidligere.

Du fik førhen typisk udbetalt dit ferietillæg 1 gang om året med lønnen i april eller maj. I fremtiden kan arbejdsgiverne vælge at udbetale dit ferietillæg 2 gange om året. Så udbetales ferietillægget for årets første 9 måneder med lønnen for maj og ferietillægget for de sidste 3 måneder med lønnen for august. En anden mulighed er, at du får ferietillægget udbetalt i forbindelse med, at du holder ferie.

Feriefridage – den 6. og 7. ferieuge
Har du i din overenskomst ret til feriefridage ud over de lovpligtige 5 ugers ferie, vil feriefridagene stå i en selvstændig rubrik, måske under overskriften 6. og 7. ferieuge.