Måske får du grund til at juble, når du tjekker din årsopgørelse.
Måske får du grund til at juble, når du tjekker din årsopgørelse. Foto: Shutterstock
15. februar 2021

Årsopgørelse: Har du glemt et fradrag eller fået for meget i kørselsfradrag?

Du skal tjekke og rette din årsopgørelse, især hvis der er sket ændringer i dit arbejdsliv i 2020, for eksempel, hvis du er blevet hjemsendt eller ledig. Årsopgørelsen kommer 15. marts.

Din årsopgørelse kommer 15. marts

Fra 15. marts 2021 kan du se og rette årsopgørelsen 2020 i TastSelv. Fristen for at indberette ændringer til årsopgørelsen er 1. maj 2021. Hvis du gør det inden fristen, og du har en overskydende skat, vil du få den udbetalt hurtigere.


15. marts kan du finde ud af, om livremmen skal spændes ind, eller om der er råd til lidt ekstra. Det er nemlig den dato, SKAT har meldt ud, at årsopgørelsen er klar, og så kan du se, om du skylder eller har penge til gode hos SKAT.

Det er vigtigt, at du tjekker din årsopgørelse. Både, om tallene er korrekte, om du har fået alle fradragene med, og om noget har ændret sig i 2020, som SKAT ikke kan vide.  

Har du fået alle fradragene med, blandt andet håndværkerfradraget?
SKAT har de fleste oplysninger, men håndværkerfradraget skal du selv taste ind.

Hvis du har haft udgifter til håndværk eller serviceydelser i 2020, kan du trække arbejdsudgiften op til et vist beløb fra.

Håndværksydelser giver fradrag på op til 12.500 kr. pr. person i 2020. Serviceydelser giver fradrag på op til 6.200 kr. pr. person i 2020.

Her kan du læse mere og oplyse om dit håndværkerfradrag

Har du fået for meget i kørselsfradrag
Har du mere end 24 kilometer til og fra jobbet, altså mere end 12 kilometer hver vej, så kan du trække kørsel fra i skat. Transportmidlet er underordnet.

Nogle medlemmer har mistet jobbet eller har arbejdet hjemmefra i 2020, og de kan ikke få det fulde kørselsfradrag.

Har du i 2020 arbejdet hjemme fra nogle dage og været fysisk på jobbet nogle dage, er det udelukkende de dage, du rent faktisk har kørt frem og tilbage til dit arbejde, du kan trække fra.

SKAT vil være opmærksom på kørselsfradraget
Der er ingen tvivl om, at SKAT i år vil være ekstra opmærksom på kørselsfradraget, fordi rigtig mange har været hjemsendt eller er blevet fyret i 2020.

På SKATs hjemmeside kan du læse mere om kørselsfradrag

Du kan trække dit fagforeningskontingent fra
Dit fagforeningskontingent er fradragsberettiget, men her skal du ikke selv gøre noget. SKAT har fået oplysningerne.