Tjek din årsopgørelse og skriv dit kørselsfradrag ind
Tjek din årsopgørelse og skriv dit kørselsfradrag ind. Foto: Shutterstock
11. marts 2021

I år skal du selv skrive dit kørselsfradrag ind i årsopgørelsen

Skat har tidligere skrevet kørselsfradraget ind i årsopgørelsen på baggrund af data fra året før. Sådan er det ikke i år.

For cirka en tredjedel af skattebetalerne har rubrikken med kørselsfradrag været udfyldt af Skat på baggrund af årsopgørelsen året før.

Men i 2020 har rigtig mange arbejdet hjemme, enten helt eller delvist, eller har mistet deres arbejde. Derfor har Skat valgt at lade alle registrere deres kørselsfradrag selv.

Man kan kun få fradrag for den kørsel, som rent faktisk har fundet sted. Det vil sige, at hvis du for eksempel har været hjemsendt hver anden uge, så kan du kun få kørselsfradrag for den uge, du fysisk har kørt til og fra dit arbejde.

Du bliver vejledt
Når du åbner årsopgørelsen for 2020 på skat.dk, bliver du hjulpet på vej. Der popper en regnemaskine op, som måned for måned viser det normale antal arbejdsdage. Den hjælper også med at huske ferier og omsorgsdage.

Husk også dine andre fradrag
Håndværkerfradrag skal du også selv huske at skrive ind.

En ændret årsopgørelse
En del vil opleve, at årsopgørelsen i år er anderledes end tidligere, fordi 2020 var et anderledes år på flere måder.

Vi fik mulighed for at få udbetalt 3 ugers indefrosne feriepenge. Hvis du har fået pengene udbetalt, så er din indkomst øget, og du skal derfor betale lidt mere i skat.

Andre har betalt for meget skat og skal have penge tilbage, fordi de i 2020 fik lavere indtægt end forventet, da de blev hjemsendt eller fyret.

Mister jeg kørselsfradraget, hvis jeg har glemt at opgive det sidste år?

Du kan rette i din årsopgørelse for 2019, 2018 og 2017. Så hvis du tidligere har glemt at få skrevet dit kørselsfradrag ind, kan du stadig gøre det.

Indberet kørsel for tidligere år her


Fakta om kørselsfradrag

  • Du kan få kørselsfradrag, hvis du har mere end 24 km til og fra arbejde (over 12 km hver vej). Du får fradrag for de dage, du reelt kører til og fra arbejde
  • Alle transportmidler giver fradrag fx bil, tog, bus eller cykel 
  • Du kan få kørselsfradrag ved alle typer lønnet arbejde, også fx studiejob, lønnet praktik og løntilskudsjob
  • Kørselsfradraget udbetales ikke, men indregnes i din årsopgørelse. Fradragets værdi er cirka 26 procent, så hvis dit kørselsfradrag er 1.000 kroner, sparer du cirka 260 kroner i skat