John Nielsen skal lede sin første kongres som forbundsformand. Foto: Serviceforbundet
John Nielsen skal lede sin første kongres som forbundsformand. Foto: Serviceforbundet
19. august 2021

Forbundsformand: På kongressen skal vi vedtage helt konkrete mål

Der bliver meget at drøfte og beslutte på Serviceforbundets kongres 5.-6. oktober, blandt andet de atypiske ansættelser. Desuden helt konkrete mål for den kommende kongresperiode, siger forbundsformand John Nielsen.

- En af de store opgaver for kongresdeltagerne er at tilpasse vedtægterne, så vi fremadrettet kan organisere atypiske ansættelser, som skyder op som paddehatte på arbejdsmarkedet, siger John Nielsen.

Han peger på, at der for eksempel er optikere, veterinærsygeplejersker og frisører, som er ansat på en atypisk måde. De er alene, men ikke rigtig selvstændige. Måske lejer de sig ud til forskellige arbejdsgivere.

- Vi ser det i flere og flere brancher, og på kongressen skal vi drøfte og beslutte, hvordan vi kan optage og servicere dem, så de ikke står helt alene på arbejdsmarkedet.

Sætte konkrete mål
Et andet vigtigt punkt på kongressen er at debattere og beslutte en 4-årige strategi med en 6-punktsplan for den kommende kongresperiode.

- Planen skal indeholde pejlepunkter, retning og konkrete mål for Daglig Ledelse og administrationen. På den måde kan vi arbejde bedre for at servicere medlemmerne bedst muligt og give dem optimal værdi i deres medlemskab, siger John Nielsen, som også peger på en gennemgang af vedtægterne, så administrationen kan yde fagforeningerne en langt større service end nu og tiltrække nye fagforeninger. Det kan for eksempel være i form af sekretærhjælp og faglig hjælp.

Kongressen foregår 5. - 6. oktober 2021 på Nyborg Strand, Hotel og Konferencecenter, Østerøvej 2, 5800 Nyborg.

Læs mere om kongressen