15. december blev de små skolebørn sendt hjem. Foto: Shutterstock
15. december blev de små skolebørn sendt hjem. Foto: Shutterstock
16. december 2021

Kan jeg blive hjemme fra arbejde for at passe mit barn, fordi skolen er lukket?

Her får du 3 spørgsmål og svar på de nyeste coronarestriktioner. De 2 øvrige spørgsmål er: Skal min arbejdsgiver dække udgifterne, hvis jeg skal fremvise coronapas? Har jeg ret til løn, mens jeg er i selvisolation?

Spørgsmål: Kan jeg blive hjemme fra arbejde for at passe mit barn, fordi skolen er lukket?

Svar: Nej, det kan du som udgangspunkt ikke. Du kan aftale med din arbejdsgiver at arbejde hjemmefra, hvis det er en mulighed.

Du har ret til nødpasning af dit barn, hvis du har børn i børnehaveklassen og 1.-4. klasse, og du ikke kan passe dit arbejde hjemmefra, eller hvis dit barn har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov.

Spørgsmål: Skal min arbejdsgiver dække udgifterne, hvis jeg skal fremvise coronapas?

Svar: Ja, din arbejdsgiver skal dække alle relevante udgifter til test og den tid, du bruger på testen. 

Bliver du testet uden for normal arbejdstid, skal din arbejdsgiver stadig dække relevante udgifter, og du skal også honoreres i form af sædvanlig løn, overarbejdstillæg etc. Du kan læse mere om coronapas her

Spørgsmål: Jeg er i nær kontakt med en coronasmittet og følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger om selvisolation. Har jeg ret til løn, mens jeg er i isolation?

Svar: Har du ikke mulighed for at arbejde hjemmefra, har du ret til løn under sygdom eller sygeløn, mens du er i selvisolation. Din arbejdsgiver kan i denne situation få refusion af sygedagpenge fra 1. fraværsdag.

Kilde: FH