Din arbejdsgiver kan godt bede dig om at vise coronapas
Din arbejdsgiver kan godt bede dig om at vise coronapas. Foto: Shutterstock
18. januar 2022

Må min arbejdsgiver kræve, at jeg viser et coronapas?

Smittetallene er voldsomst høje. Mange arbejder hjemme, men hvis du skal møde fysisk på arbejdet, har din arbejdsgiver så ret til at bede om et coronapas?

Må min arbejdsgiver kræve, at jeg viser et coronapas?
Ja, der er pr. 26. november 2021 indført mulighed for, at arbejdsgiver kan pålægge medarbejdere at fremvise et gyldigt coronapas, når de møder på arbejde. Arbejdsgiver kan stille krav om dette, så længe Covid-19 er kategoriseret som en samfundskritisk sygdom.

Hvis du ikke efterlever din arbejdsgivers pålæg om at fremvise et gyldigt coronapas, kan det have ansættelsesretlige konsekvenser for dig i form af påtale, advarsel og i alvorlige tilfælde afskedigelse.

Ønsker arbejdsgiver at sanktionere dig for manglende efterlevelse af pålægget, er det dog et krav, at du forinden er blevet orienteret om konsekvenserne ved ikke at efterleve et pålæg om coronapas. Er du ikke blevet orienteret, kan det ikke have ansættelsesretlige konsekvenser for dig.

Kilde FH