Hvis du har haft Corona og skal rejse, skal der gå mindst 14 dage fra sidste positive test, for at du kan få dispensation. Foto: Shutterstock
Hvis du har haft Corona og skal rejse, skal der gå mindst 11 dage fra sidste positive test, for at du kan få dispensation. Foto: Shutterstock
18. januar 2022

Har du været syg med Corona, skal du ikke testes med det samme igen

Er du smittet med Corona, kan en test vise positiv 60 dage efter, du har været syg. Det kan have betydning for dig, hvis du for eksempel skal fremvise en negativ test for Corona på hospitalet eller rejser til udlandet.

Har du været syg af Corona og er blevet rask igen, kan du stadig have inaktiv virus i dig. Det betyder, at bliver du testet igen, kan testen vise positiv, også selv om du er helt rask. Det kan vare 60 dage, før den inaktive virus er helt ude af kroppen, og du igen tester negativ.

Derfor er Sundhedsstyrelsens råd, at du skal vente med at blive testet. Når du bliver testet positiv for Corona, forsvinder dit gyldige Coronapas i appen ’Coronapas’ i 11 dage. Derefter får du automatisk dit Coronapas igen.

Hvis der er krav om en negativ test
Coronapasset er ikke altid nok, hvis du for eksempel skal på hospitalet eller flyve til udlandet fra lufthavnen. Her skal du have dispensation fra kravet om en negativ test ved at kunne dokumentere på sundhed.dk, hvornår du har fået en positiv PCR-test. Datoen for din positive test vil fremgå på sundhed.dk.

Læs mere om coronapas her.

Tester du positiv mere end 60 dage efter sidste positive testsvar
Du kan få Corona flere gange, selv om de fleste er godt beskyttet i en længere periode efter første smitte.

Hvis du tester positiv mere end 60 dage efter sidste positive testsvar, kan det skyldes, at du er smittet på ny, og så skal du igennem det samme som første gang, du blev smittet.

Artiklen er opdateret 16/2/22


Hvornår er du smittefri og kan ophæve din selvisolation?

Du kan afslutte din selvisolation, når du ikke længere har symptomer. Har du en positiv test, men ingen symptomer eller lette symptomer, er din selvisolation nedsat til fire døgn. Læs mere om hvad du skal gøre, når du er testet positiv her.

Du skal ikke testes igen for at blive erklæret rask. Testen kan nemlig være positiv på grund af inaktiv virus, selv om du er rask og ikke længere smitter. Det er altså ikke nødvendigt at have en negativ test for at kunne vende tilbage til arbejde, skole m.v.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Her kan du få mere at vide

Her er en oversigt over Corona-hotlines, hvis du har behov for at kontakte myndighederne for at få mere at vide.