Måske er der overskud i ferieregnskabet til ekstra meget hygge i efteråret.
Måske er der overskud i ferieregnskabet til ekstra meget hygge i efteråret. Foto: Shutterstock
15. august 2022

Kan jeg nå at bruge alt min ferie inden årets udgang?

Hører du til dem, der har sparet lidt på ferien? Så skal du se på din ferieopgørelse og gå i gang med at planlægge, hvordan du vil afvikle din ferie resten af året.

Den nye ferielov har et par år på bagen, men den er stadig svær for mange. Måske er det især forvirrende, at optjeningsperioden og afholdelsesperioden ikke er ens.

Du optjener ferie fra 1. september til 31. august året efter, altså 12 måneder. Du afvikler ferie fra 1. september til 31. december året efter, altså 16 måneder.

Princippet er, at den ferie, du har optjent fra 1. september 2021 til 31. august 2022 kan holdes frem til 31. december i år. Du har med andre ord 4 måneder mere til at få afviklet ferie i.

Du kan godt overføre ferie, og du kan også skylde ferie
Gå ikke i panik, hvis du på dit ferieregnskab kan se, at du har en masse ferie til gode. Ferieloven giver mulighed for, at du aftaler med din arbejdsgiver, at du overfører en uges ferie, som du kan holde efter 31. december i år eller få udbetalt værdien af de 5 dage.

Men vær opmærksom på, at din arbejdsgiver ikke er forpligtet til at lade dig overføre en uges ferie. Din arbejdsgiver kan forlange, at du holder 5 ugers ferie i ferieafholdelsesperioden.

Hvis du har det, der kaldes en feriehindring, for eksempel sygdom og barsel, kan du lave en aftale med din arbejdsgiver om at overføre endnu mere ferie. Se mere om gyldige feriehindringer på borger.dk

Og hvis du har brændt en masse ferie af her i sommer og trænger til lidt mere i efteråret uden at have sparet op til det, så giver den nye ferielov mulighed for, at du kan aftale med din arbejdsgiver at holde ferie på forskud, altså at bruge af den ferie, du endnu ikke har opsparet.

Du kan risikere at miste ferie
Du risikerer at miste din ferie, hvis du ikke holder den inden for ferieperioden. Er du feriehindret – altså har en gyldig grund som for eksempel sygdom eller barsel, bliver din ferie overført til næste ferieafholdelsesperiode.

Du kan som tidligere nævnt overføre en uge efter aftale med din arbejdsgiver. Men Ferieloven giver ikke mulighed for, at du kan overføre mere ferie. Dermed risikerer du at miste ferie. Så er du i den situation, at det ikke passer dig at bruge din ferie i ferieafholdelsesperioden, skal du tale med din arbejdsgiver og høre, om I kan finde en løsning.

En del ferieregler er bestemt af overenskomsten
Det er slet ikke alt om ferie, der står i Ferieloven. Mange af ferierettighederne er nemlig en del af din overenskomst – og dermed IKKE en del af Ferieloven.

Det gælder for eksempel feriefridage, som også kaldes den 6. ferieuge. Feriefridage er ikke en del af Ferieloven, og reglerne for dem står derfor i overenskomsten. Dermed er det heller ikke alle, der har feriefridage. Det afhænger af din overenskomst.

Kontakt din tillidsrepræsentant eller fagforening for at høre mere om, hvad der gælder for dig i henhold til overenskomsten.

5 ting du skal vide om Ferieloven

  • Ret til 25 dage: Ferieloven sikrer ret til 25 dages betalt ferie om året, det vil sige præcis det samme som før. Det svarer til, at man optjener 2,08 feriedage om måneden (eller 0,07 feriedag pr. dag) – uanset om du arbejder deltid eller fuld tid.
  • Optjeningsåret: De 25 feriedage optjenes på et år, der går fra 1. september til 31. august. (Det gamle ferieår gik fra 1. maj til 30. april).
  • Samtidighedsferie: Med Ferieloven kan lønmodtagerne afholde ferie inden for samme år, som den optjenes, det vil sige fra 1. september til 31. august. Afholdelse af ferien kan dog udstrækkes helt til årets udgang. Det giver reel en periode på 16 mdr., hvor man kan afholde ferie.
  • Forskudsferie: Efter aftale med arbejdsgiveren har man mulighed for at ‘låne’ feriedage til betalt ferie, hvis man endnu ikke har optjent tilstrækkeligt med feriedage på det tidspunkt, man vil holde ferie.
  • Overførsel af ferie: Ferie, som ikke er afholdt, kan overføres til næste ferieår efter aftale med arbejdsgiveren.

Kilde: FH