14. jun. 2022

Hvilken forsikring dækker, hvis arbejdsgivers værktøj og pc bliver stjålet?

Her er 2 eksempler på, hvordan forsikringen dækker, når uheldet er ude.

Tilbud og rabatter
Billede til nyheden Hvilken forsikring dækker, hvis arbejdsgivers værktøj og pc bliver stjålet?
Sørg for ikke at have noget synligt i bilen, der kan friste indbrudstyve. Foto: Shutterstock

Alka har givet os nogle eksempler på uheld, skader og forsikringsdækningen.

Uanset, om du er forsikret hos Alka eller ej, er eksemplerne vejledende.

I relation til arbejdspladsen

Spørgsmål: Jeg har ofte både værktøj og computer med hjem fra arbejde. Nogle gange ligger det i min bil, men jeg kan også finde på at tage det med ind i huset. Hvis jeg får stjålet værktøj og computer, som tilhører min arbejdsgiver fra enten min bil eller mit hjem, hvordan er jeg så dækket?

Svar fra Alka: Hvis det er din arbejdsgivers værktøj og computer, der bliver stjålet, er det umiddelbart dækket af din arbejdsgivers forsikring. Derfor er det en god ide at henvende sig til arbejdsgivers forsikring for at vide, hvordan du er dækket.

Hvis det er dit private værktøj eller computer, dækker din egen indboforsikring. Men husk at sørge for at lægge din computer i bagagerummet eller et andet sted, hvor den ikke er synlig. Hvis den ligger synligt i bilen, når den bliver stjålet, dækker forsikringen desværre ikke.

I relation til dit privatliv

Spørgsmål: Karina er på afslappende solferie i Italien med sin familie. De får dagene til at gå ved at slappe af ved poolen. Karina glider dog, da hun skal give en badebold til sin datter. Karina falder meget uheldigt og ender med at brække benet. Familien må afbryde ferien, men hvordan kommer de hjem til Danmark? Hjælper forsikringen i dette tilfælde?

Svar fra Alka: Når man kommer slemt til skade på sin ferie, har man som regel behov for indlæggelse og øjeblikkelig behandling. Det kan Karinas rejseforsikring hjælpe med. Hun skal tage kontakt til sit rejseforsikringsselskab, som kan hjælpe Karina med henvisning til nærmeste sygehus ved feriedestinationen.

Rejser man i EU, eksempelvis i Italien, er det en god ide, at man har sit blå sygesikringskort med sig. Det giver nemlig ret til de samme behandlingsmuligheder som borgerne i det land, man er på ferie i. Karina kan altså modtage samme behandling som en italiener.

Til gengæld kan der være lande, hvor sygehusvæsenet ikke er gratis. Her kan rejseforsikringen hjælpe med at betale de udgifter, der evt. skal betales for behandlingen. Rejseforsikringen dækker også transporten hjem til Danmark igen, ligesom rejseforsikringen hjælper med at finde et fly. Derfor er det vigtigt at have en rejseforsikring, når man skal ud at rejse.

 

 

Kort og godt om forsikringer

Sker episoden på din arbejdsplads, kan det være din arbejdsgivers forsikring, der skal dække.

I forhold til dine private forsikringer afhænger dækningen af, hvilke forsikringer du har.

Helt overordnet er det vigtigt, at du har de forsikringer, der passer til din livssituation. Uden at du tænker over det, kan du betale for meget for dine forsikringer og derved være dækket for mere, end du har behov for. Det kan også være, at du betaler for lidt, og derved risikerer du at være underforsikret.

Noget i dit liv kan have ændret sig. Måske har du fået længere til arbejde eller er stoppet med at arbejde. Du er flyttet fra hus til lejlighed eller omvendt. Du har måske bygget om, eller I er blevet flere eller færre i husstanden?

Alka anbefaler, at du en gang om året får lavet et forsikringstjek, så du har de rigtige forsikringer, hvis uheldet skulle være ude.

Alkas forsikringsrådgivere kan hjælpe dig med at få et overblik over, hvordan du er bedst forsikret. Bestil er opkald fra Alka og få et uforpligtende forsikringstjek.

Se mere

Relaterede nyheder