15. sep. 2022

Hvordan dækker forsikringen, hvis jeg kommer til at ødelægge en kollegas ting?

Det kan jo ske, at man er uheldig på jobbet og ødelægger noget, som tilhører en kollega. Alka giver her nogle generelle retningslinjer for, hvordan du er dækket.

Billede til nyheden Hvordan dækker forsikringen, hvis jeg kommer til at ødelægge en kollegas ting?
Brillerne er ødelagt. Hvordan dækker forsikringen? Foto: Shutterstock

Måske har du prøvet det, for det kan jo ske. At du kommer til at ødelægge din kollegas ting, mens I er på arbejde.

Her er et eksempel:
Da jeg var på arbejde i går, kom jeg til at sætte min taske oven på min kollegas briller, så de gik i stykker. Hvilken forsikring dækker?

Hvis din kollega har en indboforsikring, så er det som udgangspunkt den, der skal dække reparation eller køb af nye briller.

Hvis din kollegas indboforsikring ikke dækker skadeårsagen, eller hvis din kollega ikke har en indboforsikring, så er det din egen ansvarsforsikring, der skal dække reparationen eller de nye briller.

Ansvarsforsikringen er en del af din indboforsikring. Den dækker erstatningsansvar for skade på personer eller ting, du som privatperson pådrager dig.

Hvis ingen af jer er forsikret, kan I naturligvis ikke få noget dækket, og så bør du være en god kollega og betale for reparation af brillerne eller et par nye briller.

Generelt om forsikringer
Hvordan du er forsikret, afhænger naturligvis af, hvilke forsikringer du har.

Helt overordnet er det vigtigt, at du har de forsikringer, der passer til din livssituation. Uden at du tænker over det, kan du betale for meget for dine forsikringer og derved være dækket for mere, end du har behov for. Det kan også være, at du betaler for lidt, og derved risikerer du at være underforsikret.

Noget i dit liv kan have ændret sig. Måske har du fået længere til arbejde eller er stoppet med at arbejde. Du er flyttet fra hus til lejlighed eller omvendt. Du har måske bygget om, eller I er blevet flere eller færre i husstanden?

Alka anbefaler, at du en gang om året får lavet et forsikringstjek, så du har de rigtige forsikringer, hvis uheldet skulle være ude.

Alkas forsikringsrådgivere kan hjælpe dig med at få et overblik over, hvordan du er bedst forsikret. Bestil et opkald fra Alka og få et uforpligtende forsikringstjek: Hvis du vil ringes op hurtigst muligt

Relaterede nyheder