15. maj 2023

Skal en robot lave din jobansøgning?

Kunstig intelligens (AI) kan hjælpe dig med at lave en jobansøgning på blot 20 sekunder. Læs her, hvad du skal være opmærksom på, hvis du bruger AI i din jobansøgning.

Faglig
Billede til nyheden Skal en robot lave din jobansøgning?
Kunstig intelligens kan hjælpe sig med at lave en god jobansøgning. Foto: Shutterstock

I dagens moderne arbejdsmarked er der stor konkurrence om de ledige stillinger, og det kan være en udfordring at skille sig ud fra mængden med en god jobansøgning. Her kan kunstig intelligens (AI) hjælpe dig med at lave en god ansøgning.

På hjemmesiden 20sekunder.dk kan AI hjælpe dig med at lave en jobansøgning, så du kan spare tid og øge dine chancer for at blive inviteret til en samtale. AI'en vil analysere din profil og de oplysninger, du angiver om jobbet, og skabe en professionel og tilpasset ansøgning på kun 20 sekunder.

Finder de rette nøgleord
En af fordelene ved at bruge AI til at lave din jobansøgning er, at det kan hjælpe dig med at finde de nøgleord, som arbejdsgivere leder efter i en ansøgning. Dette kan øge dine chancer for at blive fundet i en database med mange ansøgninger, og dermed øge dine chancer for at blive inviteret til en samtale.

Derudover kan AI'en også hjælpe med at sikre, at din ansøgning er fri for stavefejl og grammatikfejl, som ofte kan være et stort turn-off for arbejdsgivere. En fejlfri ansøgning viser, at du er opmærksom på detaljerne og har gjort en indsats for at lave en god ansøgning.

Tjek altid ansøgningen igennem
Selvom AI-teknologi kan være en stor hjælp, når det kommer til at skrive jobansøgninger, er det vigtigt at huske, at teknologien stadig er under udvikling, og at der kan være fejl og mangler i de genererede ansøgninger.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom og altid tjekke om de oplysninger, der er inkluderet i ansøgningen, er korrekte og relevante for det job, du søger. Det er også vigtigt at sørge for, at ansøgningen er skrevet på en klar og præcis måde, så den fremstår professionel og overbevisende.

Du skal kunne stå inde for ansøgningen
Du skal også være opmærksom på, at selvom AI kan hjælpe med at finde de rigtige nøgleord og formuleringer, der skal til for at imponere arbejdsgiveren, er det stadig vigtigt at sørge for, at ansøgningen er personlig og skræddersyet til det specifikke job og den virksomhed, du søger hos. Og du skal altid kunne stå inde for det, der står i ansøgningen.

Husk også, at selvom AI kan hjælpe dig med at skrive en imponerende ansøgning, så er det stadig op til dig at forberede dig til jobinterviewet og vise, at du er den bedste kandidat til jobbet. AI kan ikke erstatte din personlighed, erfaring eller færdigheder, så det er vigtigt at huske på, at dine evner og personlige kvalifikationer stadig er det vigtigste, når det kommer til at lande drømmejobbet.

Sådan gør du
Du går ind på hjemmesiden 20sekunder.dk og indsætter jobannoncen, derefter indsætter du dit CV og vælger, hvilken tone du ønsker at skrive i, for eksempel Formel. Og wupti, så har du en færdig ansøgning i løbet af 20 sekunder.

Min A-kasse har også skrevet en artikel om brugen af kunstig intelligens i jobansøgningen, læs mere her

Relaterede nyheder