22. aug. 2023

Langvarige mén efter Covid-19: Fagforeningen sikrer erstatning

Flere medlemmer har fået Covid-19 på deres arbejde og døjer stadig med mén fra sygdommen. De har fået hjælp af fagforeningen til at få erstatning.

Social
Billede til nyheden Langvarige mén efter Covid-19: Fagforeningen sikrer erstatning
Modelfoto. Nogle medlemmer lider stadig af mén fra Covid-19. Foto: Shutterstock

Et af medlemmerne blev indlagt på sygehuset i slutningen af marts 2020 med symptomer på influenza. På det tidspunkt testede man kun folk, der skulle indlægges, og lægen troede først, at det var lungebetændelse, men det skulle vise sig at være den nye sygdom Covid-19. 

Anerkendt som arbejdsskade
Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) har vurderet, at det var en arbejdsskade, idet medlemmet i sit arbejde har været i tæt kontakt med mange kunder, butikspersonale og andre medarbejdere. Samtidig har det heller ikke været muligt for ham at holde den nødvendige afstand, og der var heller ikke så mange værnemidler tilgængelige på det tidspunkt. AES vurderede, at medlemmet har et mén på 12 %, og han har fået tilkendt en erstatning.

Ekstremt træt og uden smags- og lugtesans
Medlemmet er i dag tilbage på arbejdet på fuld tid, men han har stadig problemer efter Covid-19.
Han er ekstremt træt og kan sove 10-12 timer i døgnet. Han bliver også let forpustet, og det er hårdt at gå op ad trapper og at cykle. Og han kan stort set ikke smage eller lugte noget. 

Din fagforening kan hjælpe dig
Det er socialrådgiver Alan Winther Nielsen, der har hjulpet medlemmet med sagen. Han fortæller, at der er flere Covid-19-afgørelser på vej. 

”Vi har haft en del arbejdsskadesager med Covid-19, og der er nu flere erstatninger på vej til medlemmerne. Det drejer sig typisk om senfølger, såsom mistet smags- og lugtesans samt begrænset lungekapacitet. Hvis man oplever senfølger og mener, at det kan skyldes en arbejdsskade, kan man kontakte sin fagforening. Vi står klar til at hjælpe,” siger Alan Winther Nielsen.

Relaterede nyheder