29. okt. 2020

Må min arbejdsgiver lægge mine oplysninger på hjemmesiden?

Lægger din arbejdsgiver oplysninger om dig og dine kolleger på virksomhedens hjemmeside? Og må din arbejdsgiver det? Her får du reglerne for oplysninger om dig.

Faglig
Billede til nyheden Må min arbejdsgiver lægge mine oplysninger på hjemmesiden?
Mange arbejdsgivere lægger oplysninger om og billeder af ansatte på deres hjemmeside. Men hvornår kan de bare gøre det, og hvornår skal du sige ja til det?

Din arbejdsgiver må offentliggøre arbejdsrelaterede oplysninger om dig og dine kolleger på virksomhedens hjemmeside. Det gælder for eksempel navne, arbejdsområder og kontaktoplysninger. Offentliggørelse af den form for oplysninger kræver som udgangspunkt ikke jeres samtykke, fordi oplysningerne anses som nødvendig information om arbejdspladsen. 

Du skal til gengæld give tilladelse, hvis din arbejdsgiver vil offentliggøre dine private kontaktoplysninger for eksempel din privatadresse, private telefonnummer eller e-mailadresse. 

Nogle virksomheder vil også gerne fortælle om de ansattes fritidsinteresser eller andre oplysninger om medarbejderens private forhold, men du bestemmer, om der må stå på hjemmesiden, om du går til spejder eller dans i din fritid.

Fotos på hjemmesiden
Mange hjemmesider har portrætbilleder af de ansatte og situationsbilleder, som viser ansatte på arbejdet. Billeder af dig må som udgangspunkt ikke offentliggøres på hjemmesiden uden dit frivillige samtykke. 

Din arbejdsgiver skal også have din tilladelse til at bruger billeder af dig i pjecer og andre materiale, der for eksempel anvendes til markedsføring.

Du kan vælge at trække dit samtykke tilbage. Så skal virksomheden fjerne fotos af dig på hjemmesiden, og hvor de ellers bruges. Det gælder også, selv om billedet for eksempel findes i en pjece, som er offentliggjort som pdf-fil. 

Hvis der er tale om trykt pjece, kan du ikke forlange, at den tilbagekaldes. 

Fotos på intranet
Nogle virksomheder har intranet. Det vil sige interne hjemmesider, som kun kan ses i virksomheden. 

Afhængig af de konkrete omstændigheder må en arbejdsgiver gerne lægge billeder af de ansatte på et intranet. 

Et eksempel kan være, at en koncern ønsker at have en telefonbog på intranettet med billeder af de ansatte i koncernen, så medarbejderne kan søge på tværs af alle selskaber i koncernen. Billederne af medarbejderne i telefonbogen gør det muligt at sætte ansigt på de kolleger, man har kontakt med, og billederne gør det nemmere for nye medarbejdere at integrere sig. 

Relaterede nyheder