16. maj 2022

Dækker arbejdsgivers forsikring, hvis min taske med arbejdstøj blev stjålet i toget?

Her er 2 eksempler på, hvordan forsikringen dækker, når uheldet er ud. De 2 eksempler handler om dit arbejdsliv og dit privatliv. Se, hvad der gælder.

Tilbud og rabatter
Billede til nyheden Dækker arbejdsgivers forsikring, hvis min taske med arbejdstøj blev stjålet i toget?
Hvordan dækker forsikringen, hvis min taske med arbejdstøj bliver stjålet i toget? Foto: Shutterstock

Alka har givet os nogle eksempler på uheld, skader og forsikringsdækning.


Uanset, om du er forsikret hos Alka eller ej, er eksemplerne vejledende.

I relation til arbejdspladsen

Spørgsmål:

Jeg var på vej til arbejde og får stjålet min taske i toget. I tasken lå nogle private ting og mit arbejdstøj. Dækker arbejdsgivers forsikring?


Svar fra Alka: Dit arbejdstøj vil umiddelbart være dækket af arbejdsgivers forsikring. Derimod skal din egen indboforsikring dække dine private ejendele. Vær opmærksom på, hvilken selvrisiko du har på din indboforsikring, da den har betydning for, hvor meget du selv skal betale, og hvad forsikringen betaler.

I relation til dit privatliv

Spørgsmål: Jeg har haft indbrud i min private bil. Hvilken forsikring dækker?

Svar fra Alka: Din indboforsikring vil dække, hvis der er stjålet ting fra bilen. Din kaskoforsikring vil dække de skader, der er på bilen i forbindelse med indbruddet, eller hvis bilen er blevet stålet.

Vær opmærksom på, at en bilforsikring kan bestå af flere dele. Den lovpligtige ansvarsforsikring dækker kun de skader, din bil kan komme til at lave på andre eller andres ting. Kaskoforsikringen er ikke lovpligtig, men de fleste vælger den til, da den er nødvendig for at få dækket skader på egen bil.

Kort og godt om forsikringer

Sker episoden på din arbejdsplads, kan det være din arbejdsgivers forsikring, der skal dække.

I forhold til dine private forsikringer afhænger dækningen af, hvilke forsikringer du har.

Helt overordnet er det vigtigt, at du har de forsikringer, der passer til din livssituation. Uden at du tænker over det, kan du betale for meget for dine forsikringer og derved være dækket for mere, end du har behov for. Det kan også være, at du betaler for lidt, og derved risikerer du at være underforsikret.

Noget i dit liv kan have ændret sig. Måske har du fået længere til arbejde eller er stoppet med at arbejde. Du er flyttet fra hus til lejlighed eller omvendt. Du har måske bygget om, eller I er blevet flere eller færre i husstanden?

Alka anbefaler, at du en gang om året får lavet et forsikringstjek, så du har de rigtige forsikringer, hvis uheldet skulle være ude.

Alkas forsikringsrådgivere kan hjælpe dig med at få et overblik over, hvordan du er bedst forsikret. Bestil er opkald fra Alka og få et uforpligtende forsikringstjek.

Se mere

Relaterede nyheder