14. mar. 2023

Kom hovedpinen til livs med 1 times træning om ugen

Du kan halvere dine smerter og antallet af dage med spændingshovedpine, hvis du træner 1 time om ugen – uanset om du træner 1 time i træk eller deler træningen op. Det viser en ny undersøgelse.

Arbejdsmiljø
Billede til nyheden Kom hovedpinen til livs med 1 times træning om ugen
Spændingshovedpine er ret almindelig, når man arbejder ved en computer. Træning kan afhjælpe smerten. Foto: Shutterstock

Ifølge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) er spændingshovedpine den mest almindelige form for hovedpine. Den skyldes ofte, du får ømme muskler i nakken og skuldrene, når du arbejder ved en computer.

Men heldigvis er der noget, du kan gøre.

En times styrketræning om ugen kan halvere smerterne og antallet af dage med hovedpine. Og NFA’s undersøgelse blandt 573 kontoransatte viste, at effekten er den samme, uanset om du laver øvelser for nakke og skulder 1 time i træk én gang om ugen, 3 gange om ugen i tyve minutter eller 9 gange om ugen i syv minutter.

”Det gør ikke nogen forskel, om træningen deles op i bidder eller ej. Det vigtigste er, at man træner og gør det regelmæssigt hver uge, men der er fleksibilitet i forhold til at træne, som det passer bedst,” siger professor Lars L. Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der er en af forskerne bag undersøgelsen.

Her kan du se 3 gode øvelser

 

Relaterede nyheder