06. dec. 2023

Har du feriepenge til gode? Se det her

Der ligger 4,2 milliarder kroner og venter. Tjek, om du er en af de 904.000 danskere, der har feriepenge til gode hos FerieKonto.

Billede til nyheden Har du feriepenge til gode? Se det her
På nuværende tidspunkt har 49,7 % af i alt 1,8 millioner lønmodtagere stadig feriepenge til gode. Foto: Shutterstock

FerieKonto, der administreres af ATP, har i løbet af efteråret sendt breve ud til omkring 1,4 millioner danskere, men det til trods mangler knap én million stadig at bestille deres feriepenge. Det betyder, at puljen med ikke-bestilte feriepenge med udgangen af november lå på 4,2 milliarder kroner.

I forbindelse med julen bliver der normalt bestilt ekstra mange feriepenge, men erfaringen er, at langt fra alle feriepenge hos FerieKonto bliver bestilt. Derfor er det en god idé at få tjekket, om du har feriepenge til gode. Det kan du gøre her

Lønmodtagere, der er forhindret i at holde ferie inden årets afslutning, har mulighed for at få overført ferien til næste år. Har du afholdt ferie i ferieåret 2022/2023, men ikke bestilt dine feriepenge, kan du bestille dem indtil den 30. september 2024.

De feriepenge, der ikke bliver hævet, bliver overført til en feriefond.

Lovforslag om automatisk udbetaling af uhævede feriemidler

Med henblik på at reducere mængden af uhævede feriemidler har regeringen fremsat et lovforslag om, at der genindføres en bagateludbetalingsregel, hvor arbejdsgivere efter ferieafholdelsesperiodens udløb automatisk skal udbetale løn under ferie og eventuelt ferietillæg, hvis værdien heraf højest udgør 5.000 kr. før skat og AM-bidrag, og der er tale om ferie ud over 4 uger.

Lovforslaget vil også genindføre muligheden for, at arbejdsgivere kan vælge at udbetale ikke-afholdt ferie direkte til en medarbejder, når denne fratræder, uden at ferien afholdes, hvis værdien heraf højest udgør 2.500 kr. før skat og AM-bidrag.

Det foreslås at indføre nogenlunde tilsvarende bagateludbetalingsregler for medarbejdere med ret til feriegodtgørelse.

Læs mere om lovforslaget her

Relaterede nyheder