08. apr. 2022

Der er måske penge på vej til dig med din løn for maj

Mange får udbetalt 9 måneders ferietillæg med lønnen for maj. Så hvis du er ansat, så du har ferie med løn, skal du holde særligt øje med lønnen for maj måned.

Faglig
Billede til nyheden Der er måske penge på vej til dig med din løn for maj
Har du ferie med løn, får du ferietillæg i maj. Foto: Shutterstock

Det er bestemt i Ferieloven, at ferietillægget er 1 procent af din løn. Du optjener ferietillægget fra september til august. På de fleste arbejdspladser udbetales ferietillægget for 9 måneder med din løn for maj og for 3 måneder med din løn for august. Så tjek din maj-løn – altså den løn, du får for arbejdet i maj, uanset om du er forud- eller bagudlønnet.

I en del overenskomster er det aftalt at forhøje ferietillægget til 2 eller 3 procent.

Vær dog opmærksom på, at det kun er de ansatte, der har ferie med løn, som får ferietillægget. Får du feriepenge, er ferietillægget indeholdt i dine feriepenge.

Feriepenge og feriegodtgørelse er noget andet
Det kan være lidt forvirrende med alle de forskellige betegnelser. Og man kan komme til at blande begreberne sammen. Feriepenge og feriegodtgørelse er 2 ord for det samme. I Ferieloven kaldes feriepenge for feriegodtgørelse.

Hvis du ikke får løn under ferie, kan du have ret til at optjene feriepenge, som du kan få udbetalt, når du holder ferie. Du skal have 12,5 procent i feriepenge af din samlede skattepligtige løn. Det skal stå i din ansættelseskontrakt, om du får feriepenge eller ferie med løn.

 

Relaterede nyheder