14. nov. 2022

Nu kan du tjekke og rette din forskudsopgørelse for 2023

SKAT har beregnet dit fradrag og din trækprocent for næste år på baggrund af de oplysninger, der automatisk sendes ind til SKAT. Det er vigtigt, at du tjekker opgørelsen og retter, hvis oplysningerne ikke er korrekte.

Skat
Billede til nyheden Nu kan du tjekke og rette din forskudsopgørelse for 2023
Især, hvis der sker store ændringer i dit liv, skal du tjekke og rette din forskudsopgørelse. Foto: Shutterstock

SKAT åbnede for at rette i forskudsopgørelsen 15. november. Det er især vigtigt at rette, hvis der sker afgørende ændringer i dit liv. Det kan for eksempel være kørselsfradrag i forhold til flere eller færre hjemmearbejdsdage. Det kan være, at din løn ændrer sig næste år. Måske er du blevet ledig eller har fået nyt job, eller du skal på efterløn eller pension.

Hvis du ikke retter, vil din trækprocent og dit fradrag være forkert, og du kommer til at betale for meget eller for lidt i skat hver måned næste år.

Hvis der sker ændringer i 2023, som du ikke kan forudse nu, for eksempel at du mister dit job, så kan du gå ind og ændre i forskudsopgørelsen i løbet af året.

 

Du kan tjekke og ændre
Når du åbner din forskudsopgørelse, har SKAT udfyldt en masse for dig. De udfyldte rubrikker ligger primært i den første del af forskudsopgørelsen. Her kan du se alle de oplysninger, SKAT har.

Hver rubrik på forskudsopgørelsen har et emne og nummer. Ud for hvert nummer er der et spørgsmålstegn. Når du peger på det, får du en forklaring på rubrikken.

På din forskudsopgørelse har SKAT på baggrund af din årsopgørelse fra sidste år typisk sat tal ind i de rubrikker, der handler om din løn, dine renteindtægter og -udgifter, betaling til pensionsordninger, a-kasse og fagforening.

Andre vigtige rubrikker kan være kørselsfradrag og rejseudgifter. Hvis du er skilt, skal du måske betale eller modtage børnebidrag eller underholdsbidrag. Er du ledig eller i fleksjob, er det de rubrikker, du skal tjekke. Og hvis du er på efterløn eller pension, er der rubrikker til det. 

 

Her finder du forskudsopgørelsen
Du får besked i din e-Boks om, at din forskudsopgørelse er åben for Tast Selv. Men ellers kan du gå ind på skat.dk og finde den. Du logger ind med MitID.

Husk, at forskudsopgørelsen skuer fremad, mens årsopgørelsen ser tilbage. Årsopgørelsen får du i marts, og det er den opgørelse, der viser, hvor meget du har betalt i skat året før, og hvor meget du skulle have betalt. Og så får du enten penge tilbage eller skal betale.

Relaterede nyheder